Europaskolan Malma har stampat i gång läsåret

Den 22 augusti gick startskottet för läsåret 2017/2018 på Europaskolan Malma. Precis som föregående år samlades alla elever – nya som gamla – i skolans gymnastiksal.

Musikläraren Paul Lötberg värmde upp publiken genom att stampa, klappa och sjunga det som har blivit något av Europaskolan Malmas kampsång: tonerna av klassikern We will rock you, men med orden utbytta till ”Europaskolan Malma”.

Efter uppvärmningen bjöd rektor Stephan Eriksson på ett kort tal till eleverna, innan han gick vidare till att presentera personalstyrkan. Lärare, elevhandledare och övrig personal ropades upp en och en i takt med elevernas applåder. Det var många nya ansikten även för de gamla eleverna, eftersom vi har tre lärare som snart går på föräldraledighet. Deras ersättare jobbar parallellt med dem från start, samtidigt som lärarkåren har förstärkts.

Den gemensamma samlingen avslutades med att Paul och caféansvariga Emma Carlsson sjöng en duett tillsammans – ett starkt framträdande av två sångtalanger.

Dagen fortskred i klassrummen där eleverna fick information om resten av uppstartsveckan. Framför allt fick våra nya sjuor och fyror chans att bekanta sig med varandra och sina nya lärare.

Varmt välkomna allihop! Vi ser fram emot ett spännande och roligt läsår tillsammans.