Månadens elever, april 2018 – Felicia Enbuske och Hampus Carlsson

Nu har vi utsett månadens elever för april på Europaskolan Malma: Felicia Enbuske och Hampus Carlsson. Stort grattis till dessa två elever som verkligen lever upp till skolans grundläggande värderingar.

Månadens elev i mellanstadiet blev Felicia Enbuske i årskurs 4. Inför jublande vårdnadshavare, elever och skolpersonal fick hon ta emot sin utmärkelse, som en fantastisk avslutning på Europaskolan Malmas öppna hus under kvällen den 8 maj.

Månadens elev i högstadiet, Hampus Carlsson i 7B, fick vänta till dagen efter på att få rungande applåder från klasskamraterna.

Här är kriterierna för att bli Månadens elev på Europaskolan Malma:

• Eleven har ett vårdat språk och talar schyst till elever och personal.
  • Eleven uppträder på ett sådant sätt att hen är en bra förebild för andra elever.
  • Eleven är en bra kompis och uppmuntrar och ser andra elever.
  • Eleven har en positiv inställning och prider den till andra.
  • Eleven säger hej till andra elever och personal på skolan.
  • Eleven sköter sina studier på bästa sätt utifrån sina förutsättningar.
  • Eleven passar tider och har med sig rätt material till lektionerna.
  • Eleven är rädd om skolans lokaler, inredning och material.

Utmärkelsen bygger på nomineringar som eleverna själva haft möjlighet att göra. Det slutgiltiga beslutet tas sedan av ledningsgruppen.

Så här lyder motiveringarna för månadens elever:

Felicia Enbuske:

”Du möter skoldagen med ett leende, alla du möter i klassrummet får ett ’Hej!’. Du uppmärksammar ifall någon är ensam eller ledsen, du har alltid en kram över till den som behöver. I din värld är det mesta möjligt, det är en inställning som du också kan förmedla till andra. Under hela skolåret har du tagit ansvar och presterat på en hög nivå. Du är väl värd denna utmärkelse.”

Hampus Carlsson:

”Hampus, du är verkligen en kille som alltid finns där för alla. Du är så oerhört osjälvisk och lyfter alla i din närhet. Är någon lite låg eller ledsen så finns alltid en Hampus där och frågar hur det är. Du är en person som verkligt och genuint bryr sig om andra, hjälper till där du kan och ställer upp i alla lägen. I skolarbetet gör du alltid ditt bästa och du är även väldigt mån om att hjälpa dina kompisar att förstå vad de ska göra om de inte vet. Respekt är något du värderar högt och alltid visar, både gentemot lärare, elever, annan skolpersonal och besökare. Du passar alltid tider och hjälper även dina klasskompisar att göra detsamma. Du som person behövs i den här skolan och vi är verkligt stolta över att ha dig här som vår klasskamrat och elev. Om fler människor var som du skulle jorden vara en varmare plats att leva på.”

Stort grattis Felicia och Hampus – och tack för att ni bidrar med era positiva krafter till vår skola!