Skolavslutning för Europaskolan Malma med marsch och tårta

Nu är det sommarlov för Europaskolan Malma. Det firades med marsch, sång, musik och tal vid den anrika skolbyggnaden. Givetvis med förra årets succé som avslutning – ett tårtkalas.

Fredagen den 9 juni var det dags för Europaskolan Malmas avslutning. Väderprognoserna hade lovat uppehåll på förmiddagen, men ändå kom regnet som på beställning en timme innan tåget med elever och personal påbörjade sin marsch runt skolområdet.

På baksidan av skolhuset bjöd eleverna på sång och musik. Rektor Stephan Eriksson höll ett sommartal där han uppmanade eleverna att kämpa med sina studier, eftersom uthållighet och hårt arbete slår talang åtta dagar i veckan.

Det delades även ut stipendier, dels ämnesstipendier, dels för högsta meritvärde och för bästa utveckling. För andra året i rad delades också Stipendiet till Axel Göranssons minne ut, och det gick i år till Emmy Wallin.

Våra nior firades särskilt, eftersom de nu lämnar oss på sin fortsatta väg i livet. Vi önskar dem alla stort lycka till!

Lagom till att regnet hade avtagit bjöds det på tårtkalas inne i skolan. Varje familj hade tagit med sig en tårta och dukade upp dem till en frestande buffé på långbord.

Vi på Europaskolan Malma önskar alla elever ett härligt sommarlov och välkomnar er tillbaka den 22 augusti!