Skolkurator

Europaskolan Malmköping är en relativt nyetablerad fristående grundskola, med årskurserna 4–9. Verksamheten startade år 2015.

Europaskolan Malmköping ligger centralt i Malmköping i Flens kommun, med goda allmänna kommunikationer. Vi ingår i en koncern som ägs av den ideella Stiftelsen Europaskolan, som även har en grundskola och ett gymnasium i Strängnäs. Stiftelsen är icke vinstdrivande samt religiöst och politiskt oberoende.

Skolan sätter kunskap och bildning i centrum, och vi har höga och positiva förväntningar på såväl elever som personal. Skolan har cirka 300 elever.

Nu söker vi dig som vill arbeta som skolkurator på Europaskolan Malmköping.

Om dig

Du som söker tjänsten som skolkurator ska älska att arbeta med barn och ungdomar. Du ska även ha ett stort elevfokus och vara duktig på att bygga relationer med andra människor i allmänhet och med eleverna i synnerhet. Vidare bör du vara trygg i dig själv med stabilitet i ditt eget privatliv. Du har en adekvat utbildning och kan styrka arbetslivserfarenhet där du tidigare jobbat framgångsrikt med barn/ungdomar. Dessutom ska du ha en god organisatorisk förmåga och ha lätt att samarbeta med andra människor.

Dina arbetsuppgifter

Som skolkurator på Europaskolan Malmköping arbetar du främst väldigt elevnära. Arbetsuppgifterna inrymmer bland annat samtalsstöd med elever, men också stort fokus på förebyggande elevhälsoarbete. Du ingår i skolans elevhälsoteam och denna tjänst innebär också att du ansvarar för trygghetsteamet på skolan. Du ska ha ett stort elevfokus och i så stor omfattning som möjligt befinna dig i skolans elevmiljöer. Du ska naturligtvis vara duktig på att bygga förtroendefulla relationer med andra människor i allmänhet och med eleverna i synnerhet. För oss är det viktigt att du har en djup förståelse för elevers olikheter i sitt lärande och beteende och att du utifrån denna förståelse bemöter elever med tydlighet, värme och höga positiva förväntningar.

Din profil

Krav
Socialt arbete och omsorg: Eftergymnasial utbildning, två år eller längre.

Kompetenser
Meriterande är: socionomexamen, socialpedagogik, beteendevetenskap, ungdomspsykologi och ungdomsverksamhet.

Arbetslivserfarenhet
Meriterande är minst 2 års erfarenhet av arbete som kurator.

Anställningsvillkor
Tjänsten är tidsbegränsad under tiden 7 januari 2019 till 20 juni 2019.  Det är en uppehållstjänst med 206–208 arbetsdagar/läsår. Tjänstgöringsgraden är 80–100 procent enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att övergå till en tillsvidaretjänst om du är ”rätt person”.

Ansökan

Skicka in din ansökan via e-post, senast den 8 december 2018: ansokan.malmkoping@europaskolan.se. Ange referens ”Skolkurator” i ämnesraden.

Vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi bearbetar ansökningar vartefter de kommer in och förbehåller oss rätten att anställa innan sista ansökningsdag. Vi undanber oss å det bestämdaste att bli kontaktade av annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Stephan Eriksson, rektor
E-post: stephan.eriksson@europaskolan.se