Solig skolavslutning med tårtkalas på Europaskolan Malmköping

Fredagen den 15 juni var det dags för Europaskolan Malmköpings tredje skolavslutning, och äntligen fick vi besök av solen i stället för det traditionsenliga regnet. Tillsammans fick vi
en mycket stämningsfull och festlig avslutning på terminen.

Skolavslutningen på Europaskolan Malmköping startade med elevernas marsch runt skolområdet, ackompanjerad av fiol och gitarr. Därefter samlades elever, personal och anhöriga bakom huvudbyggnaden för att ta del av avslutningsprogrammet. Det bjöds på sång, tal, stipendieutdelning och självklart sommarhälsningar och lyckönskningar.

Årets sommartal från rektor Stephan Eriksson innehöll såväl några självkritiska punkter som framåtblickande optimism. Inte minst innehöll det en viktig uppmaning till alla om att vara snälla mot varandra.

Apropå snällhet, så delades för tredje året i rad stipendiet till Axel Göranssons minne ut, och det gick i år till Madeleine Öjemar i 7A. Övriga stipendier som delades ut till elever i årskurs 9 var ett ämnesstipendium i svenska, stipendium för högsta meritvärde respektive bästa utveckling, samt ett nytt stipendium från Malmköpings Knektsällskap som även det uppmärksammar en elevs utveckling. Grattis alla stipendiater!

Som vanligt firades våra nior lite extra, eftersom de nu har lämnat oss för fortsatta äventyr i livet. Årets nior var lite speciella, eftersom de är de första som har gått hela sin högstadietid hos oss på Europaskolan Malmköping. Vi önskar er all lycka och framgång!

Efter avslutningsprogrammet bjöds det på tårta som hade dukats upp inne i skolhuset, och kön ringlade sig lång till det frestande buffébordet.

Tack för det här läsåret, allihop! Vi önskar er en riktigt skön och avkopplande sommar.