Succé för egen skolmat på Europaskolan Malma

”Den godaste skolmaten jag ätit”, ”jättegott” och ”det här kommer att bli ett bra år”. De positiva omdömena visste inga gränser, när det var premiär för vår egen skolmat på Europaskolan Malma.

Nu serveras även Europaskolans egen mat på Europaskolan Malma. Det är mat som är lagad från grunden, med säsongsanpassat och ekologiskt som mål. Likaså en lugn och trivsam miljö. Då blir resultatet en riktig måltidsupplevelse.

Onsdagen den 23 augusti var första dagen som vi åt vår egen skolmat på Europaskolan Malma, och utfallet kan bara sammanfattas med ett ord: succé!

Vi har aldrig någonsin hört så samstämmiga och positiva kommentarer om skolmaten. Aldrig någonsin! En elev uttryckte det så här: ”Det här kommer att bli ett bra år, jag trivs i klassen och den här maten gör att jag kommer orka plugga.”

Maten som serverades på premiären var pannbiffar med potatismos. Självklart lagat helt från grunden.

Miljön uppskattades också väldigt mycket. En ljudnivå som påminde mer om en vanlig restaurang än en skolmatsal.

Stort tack till Mattias, Jerry, Ingrid och Emma för den här måltidsupplevelsen. Vi ser med glädje fram emot fler!

Fotnot: Under en övergångsperiod, detta läsår, lagas maten på Europaskolan Rogge innan den körs till oss. Detta i avvaktan på eget tillagningskök.

Läs mer om Måltidsupplevelsen här >